Ellenálló felületek erős és közepes igénybevétel esetén is!

Könnyen előkészíthető és kialakítható felület

könnyen kialkítható ellenálló felület

Ipari padló akár otthonra is!

Legtöbbször a ház olyan területeire, mint a garázs, pince vagy műhely nincs megfelelő burkolási lehetőség. Erre nyújt megoldást az ipari padló kialakítása.

Miért érdemes ezt a felületet választani?

  • Kialakítása egyszerű. Nem igényel előre gyártott elemeket.
  • A betonfelület egyszerűen, akár saját magunk előkészíthetjük egy betoncsiszoló segítségével.
  • Az előkészített felületre festőhenger segítségével felvihetjük a szükséges anyagokat.
  • A felvitt felület kötése után (24h) már erősen terhelhető a felület.

A magasan ellenálló felület kialkítható 60 óra alatt!

iparit vagy féliparit?

A kialakítás előtt nagyon fontos meghatároznunk, hogy milyen terhelés fogja érni a bevonni kívánt felületet.

Általános használatra érdemes a félipari padlót választani. Ezt olyan helyekre ajánljuk, ahol a felület nem kap nagyobb terhelés, mint 2 tonna. Ezért jellemzően a ház környéki helységek ilyen kialakítást kapnak.

Amennyiben a bevonni kívánt terület már erős terhelés alá fog esni, úgy csak az ipari padló kialakítsa jöhet szóba. Ez jellemzően azt jelenti, hogy ellenállóbb epoxy műgyantát kell alkalmazni és vastagabb réteget kell kialakítani. Amit még fontos megjegyezni az ipari padlók esetében, hogy nemcsak a műgyanta rétegnek kell ellenállónak lennie, de az az alatt lévő betonnak is legalább C20-as keménységűnek kell lennie.

gondozásmentes felület

Az ipari padló karbantartása gyerekjáték!

A szennyeződések nagyon könnyen eltávolíthatók, mimvel azok nem képesek beivódni a felületbe. Ezért az olajos szennyeződések esetén sem kell vegyszereket alkalmazni. Azok könnyen felitathatók a felületről. Amennyiben rászáradt a szennyeződés az legegyszerűbben magasnyomású mosó segítségével távolítható el a felületről.

Fontos!

A felület ellenáll a minden vegyszernek. Legyenek azok savak, lúgok vagy aromás oldószerek. A felület viszont nem ellenáll az erős fizikai hatásoknak, mint az ütés kalapáccsal vagy a nehéz tárgyak húzásának. Ezek a folyamatok megsérthetik a felületet, amely azon a ponton meggyengül és sokkal kevésbé lesz ellenálló. Fontos megjegyezni még, hogy a kialakított felület nem ellenáll a magas hőhatásoknak (+250 fok C). Ezért kerüljük a felület nyílt lánggal való érintkezését.