Kültéren is határtalan lehetőségek

Formáld ízlésed szerint a felületet

Nincs több kompromisszum

Kőszőnyeg a luxus minőség és tartósság ötvözete

Bármilyen felületre elkészíthető

Ezt a felületet leggyakrabban olyan helyeken alkalmazzuk, ahol magas a terhelés és sok nedvesség éri a felületet. Ezért nagyon alkalmas teraszok, lépcsők és medence körüli területek burkolására. Amennyiben a beton vagy más kemény felület nincs megvédve az esőtől, vagy hótól, úgy garantáltan pár éven belül tönkre fog menni a burkolata.

A jól elkészített kőszőnyeg esetében még tócsa sem maradhat a felületen.

Ennek a burkolatnak a legnagyobb előnye, hogy kivezeti a nedvességet és soha nem marad meg benne az olvadék, vagy más folyadék. Ezért a fagyáskor nincs aminek nőhetne a térfogata és roncsolná a burkolatot. A felületben található kapillárisok miatt a ráfolyó nedvesség azonnal keresztül halad a burkolaton. Így nem alakulnak ki tócsák a burkolaton még akkor sem, ha annak felülete nem egyenes.

időtálló ellenálló felület

Milyen előnyök származnak abból, ha a felületet kőszőnnyeggel burkoljuk?

  • Csúzsásmentes, mégis sima a felület.
  • A kőszőnyeg felszínén soha sincs víz. Az azonnal elfolyik a kövek között.
  • Soha nem fagy fel. Még akkor sem, ha vastagon hó borítja.
  • Fényes és csillogó a felülete.

akár beltérre is

Szeretnéd, ha a lakásodon belül is lennének kőszőnyeg felületek?

Ennek semmi akadálya!

A kőszőnyeg esetében lehetőségünk van arra, hogy ne csak az alsó hordozó réteget szigeteljük, de akár a kőszőnyeg felülete is lezárható. Ennek következtében nem tud nedvesség jutni a kőszőnyeg réteg közé. Így nagyon könnyen tisztán tartható a házon belül is a felület.

Van további előnye is a lakáson belüli kőszőnyeg használatának:

Jellemzően pár év alatt a lefektetett burkolat megsérül. Erre a leggyakrabban a konyhában kerül sor, ahol könnyen leeshetnek nehéz edények a pultról. Ilyenkor jobb esetben a csempe burkolat felülete megpattan, rosszabb esetben egy nagyobb darab is ki tud válni belőle. Ilyenkor nincs más lehetőség, amint cserélni a sérült lapot. Ellenkező esetben nézhetjük a sérült részt minden nap.

A kőszőnyeg esetében csak a lakk felület tud megsérülni egy konyhai baleset során. Ilyenkor a lakk kifehéredik és a felület mattá válik. Ez nagyon egyszerűen orvosolható a kőszőnyeghez tartozó felújító lakkal, de akár az átlátszó körömlakk is nagy segítség lehet. Pár perc és a felület újra olyan, mint új korában.

Szükséges karbantartás

Míg kültérben javasolni szoktuk a 3 évenkénti felújítást, lakkozást, addig beltérben mondhatni örökös a felület. Mivel a lakáson belül nem éri erős UV sugárzás és nincsenek kövek a használt lábbelik talpai között, ezért nincs semmi, ami elkoptatná a felületet.

Bármilyen felületre felhordható

Számodra nem elegendő csak a padlón elhelyezett kőszőnyeg?

A jó hír, hogy ezt a burkolatot bárhol el lehet helyezni. Egyedül a műenyag felületeket nem lehet tartósan burkolni vele.

Legyen az a falon vagy az asztalon. Burkold vele körbe az egész fürdőszobát!

Igazán extravagáns megjelenést szeretnél? Akkor burkoltasd le a plafont egy gyönyörű márvánnyal, hogy a csillagos égbolt alatt érezd magad.